top of page

Jan Woudstra

Mijn naam is Jan Woudstra (1958). Ik ben werkzaam als gediplomeerd acupuncturist. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Beijing Universiteit dep. In Japan. Ik studeerde af in Acupunctuur, Moxabustion (met Anatomie Fysiologie en Pathologie), Tuina en Kinder Tuina,  psychologische basiskennis. Tuina is Chinese fysiotherapie gebaseerd op dezelfde beginselen als acupunctuur. Daarnaast legde ik met goed gevolg het Internationale examen van de Chinese regering voor Acupunctuur en Moxabustion af. 

Op het gebied van voedsel heb ik geleerd een onderscheid te maken tussen Yin en Yang voedsel. Daarnaast heb ik de Japanse, Chinese en Europese kruiden uitgebreid bestudeerd. Beide kunnen de therapie goed ondersteunen.Ik heb 17 jaar in Japan gewoond en gewerkt. De kennis en ervaring die ik in Japan heb opgedaan breng ik graag naar Nederland.

Op dit moment heb ik onder de naam Centrum Oosterse & Westerse Geneeskunst een acupunctuurpraktijk in Rottevalle in Friesland.
Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging Zhong (de Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde) en K.A.B .Nog even over de naam:

Eastern: Omdat ik na 17 jaar in Japan gewoond te hebben een nogal oosterse filosofie heb opgebouwd, zonder afbreuk te doen aan mijn oorsprong.
Healing: Omdat het gaat om het gezonde van de mensen naar boven te halen zodat we allemaal gezond en pijnvrij oud kunnen worden.
Art: Omdat ik nou eenmaal een kunstenaar ben in hart en nieren.
Ook vind ik dat een goede dokter of therapeut een kunstenaar moet zijn om verder en beter te kunnen werken dan je logischerwijze zou moeten aannemen. Zeg nooit nooit.Opleiding

- Diploma Beijing Universiteit voor Acupunctuur, Moxabustion, Tuina en Kinder Tuina.
- Diploma van het Internationaal Examen van de Chinese regering voor TCG (Traditionele Chinese Geneeskunst) in Acupunctuur en Moxabustion (met Anatomie en Pathologie).
- Diploma Aki Enschede voor kunst en industrie.
- Eén jaar sociale academie in Baarn.

- WMB (westerse medische basiskennis)

- PsBK ( psychologische basiskennis)
- EHBO- en AED-diploma.
- Bijscholing in Nederland via beroepsvereniging Zhong en congressen.


Extra curriculum:
- Assistent van professor Gao in de kliniek verbonden aan de Beijing Universiteit Traditionele Chinese Medicijnen (BUTCM) in Tokyo. Ook Anatomie, Pathologie en Qi Cong.
- Japanse Biwa-Moxa-Methode (o.a. tegen kanker) geleerd van Shima Sensei (specialist Biwa-Moxa) in Sakura stad (Japan).

 

Werkervaring
- Eigen acupunctuurpraktijk  Eerst Sakura, Chiba -ken Japan, nu Nederland
- Chinese bewegingsleer op het gebied van Qi (energie).
- Op Eigentijds Festival Vierhouten eerst workshops  (zoals Yin Yang loop, de nacht van de vlinder etc.) nu al jaren bij de EHBO als acupuncturist.
- Yin Yang cursussen opgezet en op aanvraag vanuit de acupunctuurpraktijk in groepen gegeven.
- Lezingen voor o.a. The organization of Aroma Therapy (Japan), EHBO kader Oranje Kruis, beroepsvereniging NVTCG Zhong, Mannaz (activiteiten boerderij), Stichting Love, Stichting De Eenhoorn, Stichting De Cirkel, dorpsgemeenschappen bibliotheken, etc..


Samenwerking met:

- Fysio-, manueel-, chiropractie-therapeuten. Om het herstelde deel van het lichaam energetisch te ondersteunen, zodat het goed blijft (bijvoorbeeld rugletsel waarbij de wervels gealineerd moeten worden).
- Artsen, indien gevraagd ter ondersteuning van hun patienten.
- Therapeuten, indien de oplossing van het probleem buiten hun behandelmethode valt.
- Onderzoekers, zoals naar de effecten van de TGC (Traditionele Chinese Geneeskunde) op ziektebeelden, zowel nationaal als internationaal.

bottom of page